Következő verseny

Raid of the Champions 2019.11.08-10.

Ugratók, lőtér, erdei utak – elkészült a HunGarian Baja útvonala!

Ugratók, lőtér, erdei utak – elkészült a HunGarian Baja útvonala!

 

Hogy mi a leglátványosabb a terepraliban?

A kérdésre tízből kilenc ember rávágja, hogy az ugratók. Amelyeken elrepül a versenyautó, a légi mutatvány után egy nagymacska rugalmasságával puhán földet ér, majd pedig kövér gázzal továbbmegy.

S hogy miként kapcsolódik ez a HunGarian Bajához?

Úgy, hogy az augusztus 11-14-én rendezendő magyar világkupa-futam szervezőiként nem csupán a versenyzőkért, hanem a nézőkért is szeretnénk mindent megtenni – így került épített ugrató (afféle extra látványelemként) a várhatóan tíz-tizenkét kilométer hosszú szuperspeciális útvonalába.

Persze, látvány ide vagy oda, mindenki tudja, a szuperspeciális csupán a bemelegítés, a neheze (egyúttal a terepralisok számára kihívásokkal teli része) csak az azt követő két napon jön – az FIM és FIA világkupa-pontok sorsa a 165 kilométeres szelektív szakaszon dől majd el. A pálya része lesz a jól ismert és kedvelt erdei, valamint lőtéri szakasz is – a hosszú szelektívet a második napon kétszer, a harmadikon egyszer teljesíti a mezőny.

A rugalmasságunkra is szükség volt, amikor néhány hete váratlanul kiderült: június végétől október végéig amerikai hadgyakorlatot tartanak a veszprémi lőtéren, néhány nap alatt kellett átrajzolnunk a már kész pályát, s új versenyközpontot keresni. Utóbbi helyszíne végül a szentkirályszabadjai repülőtér lesz, ahol aszfaltozott területen jelöltük ki a szervizparkot és a versenyirodát. Könnyen megközelíthető, közel van Veszprémhez, szóval minden igényt kielégít.

Ezen a héten, vagyis 70 nappal a verseny rajtja előtt megkaptuk a legfontosabb környezetvédelmi engedélyeket is a teljes útvonalra, vagyis innentől kezdve minden adott egy sikeres versenyhez.

A magyar világkupa-futamra július 23-ig kedvezményesen lehet nevezni, de aki később hoz döntést, augusztus 1-jéig még leadhatja a jelentkezését.

Az útvonalról, a rendezésről és az indulókról további hírekkel megújult weboldalunkon olvashatnak az elkövetkező hetekben folyamatosan, a tervezett versenykiírás (amely még a két nemzetközi szövetség jóváhagyásra vár) pedig mától elérhető a www.hungarianbaja.com oldalon.

 

 

Támogatók