Következő verseny

Raid of the Champions 2019.11.08-10.

Svitko diktálja a tempót

A motorosoknak a HunGarian Baja harmadik szakaszán is a szél volt az egyik legnagyobb ellenfelük, de a pálya legalább egy kicsit felszáradt, így a nagy víz és a vendégmarasztaló sár kevesebb gondot okozott. Stefan Svitko ezúttal sem talált legyőzőre, Alessandro Ruoso viszont felzárkózott a második helyre.

„A második szakasz már sokkal jobb volt, az idő és a pálya is előnyére változott – mondta Svitko. – A széllel most is birkóznunk kellett, nagyokat lökött rajtunk, nehéz volt kontrollálni a motort. Ez tökéletes tréning a Dakarra, amelyen kilencedik alkalommal állok majd rajthoz.”

Alessandro Ruosónak is sokat segített, hogy egy kicsit már ismerte a pályát. „Elégedett vagyok az eredménnyel, bízom benne, hogy meg is tudom tartani ezt a pozíciót, mert ez nagyon fontos az összetett pontverseny szempontjából.”

Adrien Maré is a Dakarra hangol, és jó hír, hogy a motorja eddig jól vizsgázik: „A második szakaszra már jól bemelegedtem és a pálya is tisztább volt, nem tudom mitől, talán az autók letakarították. Jobban élveztem a délutáni szakaszt, a Dakarra fejlesztett motor is csodálatos, habár még csak most ismerkedünk.”

A legjobb magyar az Európa-bajnoki értékelésben ötödik helyen álló Hodola Richárd: „Sokkal jobban éreztem magam, a szakasz első részén utol is értem az egyik quadost, de ez egy kicsit kizökkentett a ritmusból. Úgy éreztem sokkal gyorsabb vagyok, mint délelőtt, valójában azonban csak egy-két percet javítottam.”

 

HUNGARIAN BAJA, VK-FUTAM

Az állás 3 szelektív szakasz után. Motorosok: 1. Stefan Svitko (szlovák, KTM) 3:28:56, 2. Ruoso (olasz, KTM) 11:55 p h., 3. Brabec (lengyel, Husqvarna) 12:59 p h.

 

Támogatók