Következő verseny

Raid of the Champions 2019.11.08-10.

Kiélezett küzdelem

A Hungarian Baja szombati második körére felszáradt a pálya, és persze addigra valamelyest már meg is ismerték az autós párosok a 140 kilométeres szelektív szakaszt, úgyhogy nyilván mindenki (akinek nem volt gondja) gyorsabban teljesítette a távot.

A leggyorsabban ismét Nasszer al-Attijah, aki hiába hibátlan eddig (háromból három szakaszt megnyert) nem dőlhet hátra a versenyzőülésében,mivel Mikko Hirvonen karnyújtásnyi távolságra van tőle, s bizony nem adja fel a harcot.

„A második körre felszáradt a pálya, és nagyon örülök, hogy megnyertük a szakaszt, még úgy is, hogy a vége felé veszítettünk körülbelül egy percet, mert a sárban és a mély nyomokban nem akartam kockázatot vállalni. Az autó szerencsére hibátlanul működik, de vasárnap is nyomni kell a gázt” – mondta Nasszer al-Attijah.

A magyar világkupa-futamot tavaly megnyerő Mikko Hirvonen is pont ugyanerre készül.

„Másodszorra nem csúszkáltunk annyit, és nem is hibáztam, de Nasszer így is gyorsabb volt, nem tudtam faragni a hátrányomból. Holnap ugyanezen a pályán versenyzünk, csak ellenkező irányban – ez segít majd, mert tudja az ember, hogy körülbelül mire számíthat. Nehéz lesz utolérni Nasszert, de megpróbálok nyomást gyakorolni rá, hiszen nekem nincs veszíteni valóm, nem kell minden áron célba érnem, kockáztathatok is” – mondta Hirvonen.

A harmadik helyről Jakub Przygonski várja a folytatást, akit saját bevallása szerint is motivált, hogy a pályában olykor voltak párhuzamos részek, és olyankor látta Martin Prokopot, akit csak kicsit hátráltatott, hogy már a nap elejétől kezdve nem volt hatodik sebességi fokozat az autójában. A hátránya a lengyelhez képest azonban több, mint öt perc, amit azért nem lesz könnyű ledolgozni.

„Jó kis csatát vívtunk Prokoppal, néha úgy ment a pálya, hogy láttuk egymást, és ez persze lendületet adott, jobban nyomtam a gázt – nyilatkozta Przygonski. – Jó ritmust vettünk fel és sokkal gyorsabbak is voltunk – nyilván ez annak is köszönhető, hogy már ismertük a pályát.”

A nap végén a legjobb magyar a kilencedik helyen álló Lónyai Pál volt, akinek a délelőtti szakaszon amiatt kellett háromszor megállnia, mert párásodott a szélvédő, egyszer pedig azért, mert meg akart győződni róla, hogy az árokba csúszó Conrad Rautenbachnak nincs semmi baja (nem volt), délutánra azonban látványosan javult az időeredménye. „Ennyit számít, ha látok – viccelődött Lónyai. – Vannak, akik szerint nem élvezetes kétszer ugyanazon a pályán versenyezni, de ezt meg kell cáfolnom, mert ez a pálya rettentően élvezetes.”

A magyar világkupa-futam vasárnap két 98 kilométeres szakasszal ér véget.

 

HUNGARIAN BAJA, VK-FUTAM

Az állás 3 szelektív szakasz után. Autósok: 1. Nasszer al-Attijah, Mathieu Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 3:21:40, 2. Hirvonen, Schulz (finn, német, Mini John Cooper) 1:24 p h., 3. Przygonski, Colsoul (lengyel, belga, Mini John Cooper) 4:18 p h., …9. Lónyai, Horn (magyar, Porsche Macan) 25:44 p h.

 

 

 

 

Támogatók