Következő verseny

Raid of the Champions 2019.11.08-10.

Isten hozott mindenkit a XIV. HunGarian Baján!

Ma megnyílt a nevezés a HunGarian Bajára, Magyarország egyetlen tereprali világkupa-futamára, amely jó néhány kisebb-nagyobb újdonságot tartogat a szurkolók és a versenyzők számára egyaránt, s amelyek közül néhány az idén még láthatatlan marad, mert tesztelni szeretnénk annak érdekében, hogy 2018-ban minden eddiginél nagyobb és különlegesebb magyar vk-futamot rendezhessünk a jubileumi 15. évfordulónkon.

 

Veszprém az otthonom, a Királynék városa, s a HunGarian Baja idején a ti otthonotok is mert szeretettel fogad benneteket – a város vezetősége minden segítséget megad a világkupa-futam magas színvonalú megrendezéséhez.

 

A versenyközpont szerdától vasárnapig a tavaly jól bevált helyszínen, a szentkirályszabadjai repülőtéren üzemel, a pénteki rajt-előkészítő parc fermé a veszprémi Zeneiskolánál és a színházkertben épül fel, a sajtótájékoztató és a versenyzői eligazítás pedig a Hangvilla épületében zajlik majd a 17:00-kor kezdődő "0"-ponton tartandó prológ előtt.

 

Az idén ismét este rendezzük meg az ünnepélyes rajtceremóniát, amelynek a belváros legforgalmasabb utcája ad otthont, s amelyet ezúttal is látványos show kísér.

 

Szombaton és vasárnap a lőtérre összpontosul a figyelem, nem véletlenül, hiszen az 500 kilométernyi szelektív szakaszból 430 kilométer ott zajlik.

 

Látványos változás, hogy autós és motoros vonalon is kiemelt figyelmet fordítunk az utánpótlásra. A Magyar Motorsport Szövetségben nyitott- és gondolkodó emberekre találtunk, akik hajlandóak voltak nem csak mellébeszélni, hanem tenni is a sportágért, a magyar világkupa-futamért.

 

Életre hívtunk egy nemzetközi Side by Side Buggy kupát amely nyitott a rendszámmal ellátott, ilyen típusú járművek fogadására, csökkentett nevezési díjakkal és csökkentett távokkal.

 

A másik kezdeményezés, amely alapjait szintén Hermann Henrik elnök úrnak köszönhetjük, hogy az idén először bekapcsolódunk az XL Enduro-sorozatba, amelyben lelkes amatőrök mérik össze tudásukat a világkupán használatosnál nagyobb térfogatú motorokkal. Az előzetes felmérések szerint a két új sorozat már most legalább 50 új járművet eredményezhet, amivel úgy érzem, újabb értéket teremtünk.

 

Vasárnap délután a tavalyival megegyező módon a repülőtéren tartjuk meg a hivatalos célceremóniát és díjkiosztó ünnepséget amelynek érdekessége, hogy a HunGarian Baja hivatalos, exkluzív díjszállító partnerévé vált a Herendi Porceánmanufaktúra Zrt., vagyis különleges, egyedi kupákkal gazdagodnak a győztesek.

 

Üdvözlettel,

Garamvölgyi Zoltán

 

Támogatók