Következő verseny

Raid of the Champions 2019.11.08-10.

ADDC - 0. nap

Reggel esőre (!) ébredtünk.A szokásos, bőséges reggeli után kibányásztuk a versenyautót a konténerből, sátrat építettünk és "egy próbát megér" alapon 3 órával az ideális időnk előtt - és mert tegnap minden nagyon lassan ment - megindultunk a gépátvételre. Ez a helyszín egy óriási csarnok a Ferrari World mellett ami viszont értelmezhetetlenül óriási épület. :-) 

Itt jött a mai első meglepetés...

Sor és várakozás nélkül azonnal fogadtak. Mindössze egy újabb papírt kellett kitölteni a versenyautó adataival de ez már szinte fejből megy. 

Hét technikai ellenőr ugrott neki az ellenőrzésnek - lelkesedésük gondolom azért délutánra már jelentősen lecsökkent hiszen még mindig van aki nem végzett.

A lényeg, hogy az új sporttraxx nyomkövető beszerelésével együtt is fél óra alatt végeztünk és néztünk egymásra tanácstalanul, hogy akkor mit csinálunk ma a nap maradék részében...

Vissza a szervizparkba és a fiúk még utoljára mindent átellenőriztek, gyakoroltunk kerékcserét, műszer nélküli keréknyomás beállítást, komfortosítottuk a belteret, feltöltöttük a víztartályokat és mindennek véglegesítettük a helyét.

Megérkezett a csapathoz a verseny magyar (!) felügyelője - Faluvégi Péter - akinek a jelenléte némileg megnyugtató számunkra, hiszen 13 éve Ő a HunGarian Baja versenyigazgatója is.

Ebédre hamburger, csirkeszárny... majd egy kötelező Sporttraxx ismertető előadást kellett meghallgatni, ahol kiderült, hogy újabb lépést sikerült tenni a biztonságunk érdekében hiszen a rendszer immár "hibrid" üzemmódban követ bennünket a hálózattól függően. Ha van gsm szolgáltató akkor 5 mp-enként frissülve láthatóak leszünk. de, ha nincs akkor átvált műholdra és 2 percenként küldünk jelet.

Ha közölni valónk van a versenyirányítással, akkor előre beprogramozott szöveges üzenetek közül választhatunk és ezt küldhetjük a központnak, majd kaphatunk választ írásban... Nagyon high tech a cucc! ;-) 

Délután pedig az előre kiadott etap itiner alapján felderítettük a Szuperspecial előtti rajtvárakozó helyét - mert, hogy Parc Fermé az nincs.

Ha már ott voltunk, tovább sétáltunk és kiderült, hogy szombaton egy igazán látványos, de sárosra áztatott, ugratókkal tűzdelt szinkronpályával kezdjük meg az Abu Dhabi Desert Challenget. Nagyon várjuk már, hogy történjen valami izgalom, mert nagy a "vihar előtti csend".

Este a szervizparkot bejártuk és furcsaságok mellett néhány komoly érdekességet is találtunk.

Mivel nem volt biztos, hogy elkészül a neki szánt verda így Nasser két autót is kapott. Egyet kapott az Oerdrivetól ami hajóval érkezett és az IGAZIT Dél-Afrikából ami repülővel jött...

Így az Ő boxában egy "tartalék" is áll. :-) 

Holnap 11-kor eligazítás, ahol minden hasznos dolgot megtudhatunk és 15:00-tól rajtol végre a prológ!

Támogatók