Következő verseny

Raid of the Champions 2019.11.08-10.

A szél is ellenfél

Nem csupán a pálya, hanem az erős szél is megnehezítette a motorosok dolgát a HunGarian Baja második szakaszán szombaton.

A tavalyi Dakaron szakaszt nyerő és az összetettben másodikként célba érő Stefan Svitko először versenyez nálunk, ez azonban a teljesítményén egyáltalán nem látszik – hiszen kezdésként rögtön megnyerte a szombati első szakaszt. „Az időjárás nagyon megnehezítette a dolgunkat, olyan erős volt a szél, hogy szinte lefújt minket a pályáról, amely egyébként gyors volt és hepehupás” – mondta Svitko.

A mögötte célba érő Jan Brabec azt mondta, kicsit olyan volt a pálya, mintha egy szuperkrossz-versenyen lenne, csak persze jóval hosszabb. S hogy mi a terve a délutáni programban? „Megpróbálom elkapni az előttem lévő srácot” – mosolygott.

Alessandro Ruoso is nehéznek ítélte meg a pályát: „Az eső és a szél nem tett jót neki, rizikósnak éreztem. Bízom benne, hogy a következő szakasz könnyebb lesz.” Az olasznak, csakúgy, mint Andrien Marénak van tapasztalata abban, hogy kell nyerni hazánkban, a monacói színekben versenyző Maré azonban ezúttal nem élvezte annyira a szakaszt, mint két évvel ezelőtt. „Az autósok és a kamionosok mögött startoltunk, akik kicsit megrongálták az utat, de az erdei rész most is nagyon tetszett” – értékelt Maré.

A legjobb magyar a FIM Európa-bajnoki értékelésben negyedik helyen álló Hodola Richárd volt, aki a többiekhez hasonlóan elmondta, az erős oldalszél egyszer-kétszer leszorította az útról: „A pálya első része technikás, kanyargós, amely fizikailag is igénybe vette az embert, és akadtak árkok, amelyeknél nagyon észnél kellett lenni. A szakasz második fele erdőben zajlott, gyors, ralis stílusú volt.”

 

HUNGARIAN BAJA, VILÁGKUPA-FUTAM

Az állás 2 szakasz után. Motorosok: 1. Stefan Svitko (szlovák, KTM) 1:50:37, 2. Brabec (cseh, Husqvarna) 1:55:58, 3. Maré (monacói, KTM) 1:56:09

 

Támogatók