Következő verseny

Raid of the Champions 2019.11.08-10.

A magyar értékelés legjobbjai

A magyar bajnokság (TROB) szempontjából a következő sorrend alakult ki abszolútban. Az élen az idei Világkupa-sorozatot vezető Yasir Seaidan, Alexei Kuzmich szaúdi, orosz duó végzett, míg a második helyért folyó ádáz csatát végül a Miroslav Zapletal, Marek Sykora cseh, szlovák páros nyerte, 1:16 perccel megelőzve a lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz kettőst.

Mögöttük a negyedik és ötödik helyen nem változott a sorrend. A lengyel Piotr és Karolina Otko 1:37 perc előnyt őrzött meg az előnyéből a Miklós Csaba és Szőke Nikolett duó előtt, míg mögöttük a Molnár Balázs, Molnár Gabriella duó zárt a 6. pozícióban, 2:11 perccel megelőzve Gyimóti Pétert és Horváth Mírát.

„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel annak ellenére, hogy most rájöttünk, a kondinkon van még mit javítani. Szinte hibátlan versenyt tudtunk teljesíteni egy olyan pályán, ami kizárólag a HunGarian Baja sajátja. Nagyon kellett már egy jó eredmény, hiszen szeretnénk minél előbb végezni kategóriánk összetettjében” – jelentette ki Miklós Csaba.

„Az első nap nagyon hátulról kellett elrajtolnunk, így a 22. helyről kezdtük meg a felzárkózást, amihez képest nagyon szép eredményt értünk el. Nagyon kellettek a pontok mind abszolútban, mind pedig a kategóriánkban, a T4-ben, mert év végére szeretnénk minél előbb végezni. Elképesztően hosszú volt a verseny, de a végére minden szép és jó lett” – fogalmazott Molnár Balázs.

„Sajnos pont ezen a versenyen kellett a legtöbb gonddal megküzdenünk. Előbb majd ötven kilométeren mentünk más porában, majd megsérült az autónk, végül a vasárnapi első szakaszon azt hittük, defektünk van, leálltunk, ám kiderült, szerencsére „csak” az olajunk csöpögött… Ennek tudatában nem is rossz az eredményünk. Nagyon elfáradtam, akárcsak Peti, és örülünk annak, hogy sem abszolútban, sem pedig a kategóriánkban nem kell az álmainktól elköszönnünk” – mondta Horváth Míra.

A Világkupa mezőnyének egyetlen magyar tagja, a motoros Hodola Richárd végül meg tudta tartani a 9. helyét, ami ebben a komoly nemzetközi mezőnyben nagyon jó eredménynek számít. Főleg annak tudatában, hogy a szombati első szakaszon hatalmasat bukott.

„A szombati első szakaszon nagyot estem egy kőben, és nem titok, amikor ott ültem a motorom mellett, eszembe jutott, hogy feladom. Aztán felálltam, és megpróbáltam eljutni a célig. Egyre jobban éreztem magam a motoron, így befejeztem a viadalt. A végeredménynek nagyon örülök, de ha nincs az a bukás, akár előrébb is végezhettem volna” – nyilatkozta Hodola.

A magyar bajnokságba számító versenyt végül a lengyel Marcin Wilkolek nyerte meg, miután honfitársára, Rafal Jawienre több mint kilenc és fél percet vert (9:38). A harmadik helyen a szlovák Jozef Oprchal végzett, aki a másodiktól további 8:35 perces hátrányban ért célba.

A legjobb magyar, Gáspár János az ötödik pozícióban végzett, őt a szlovák Bodor Róbert előzte meg az utolsó szakaszon, kettejük között a különbség 1:12 perc volt. Őket a hazai quados bajnokságot vezető Balog László jött be hatodiknak, utóbbi 3:34 percet adott a motoros összetettet vezető Kárpáti Péternek.

A kamionok versenyében a Fazekas Károly vezette magyar csapat legyőzte a Dakaron is bizonyító holland egységet, így megnyerte a kategória küzdelmeit.

Támogatók