Következő verseny

Raid of the Champions 2019.11.08-10.

A Lőtér várja a HunGarian Baja indulóit!

A Yasir Seaidan, Alexey Kuzmich kettős magabiztosan vezet a világkupa-pontversenyben, a szaúdi, orosz kettős eddig két győzelmet aratott. A nevezési listát vezető MINI John Cooper Works Rally párosa négy fordulóval a vége előtt már a bajnoki címre pályázik. Honfitársa, Yazeed Al Rajhi azonban üldözőbe vette, és brit navigátorával, Michael Orr-ral győzniük kell, ha szeretnék csökkenteni a hátrányukat a bajnoki címért folyó csatában. A két szaúdi versenyzőt 27.5 pont választja el egymástól a szezon második feléhez érkezve.

 

Jól ismert Magyarországon a Miroslav Zapletal, Marek Sykora páros, amely ismét versenybe száll Ford F150 Evo-jával – a cseh, szlovák kettős szeretné megismételni a márciusi Sharqiyah International Baján nyújtott teljesítményét, hogy növelje pontjainak számát. A lengyel Krzysztof Hołowczyc és Lukasz Kurzeja másodjára vesz részt a tereprali-világkupán, Magyarországon az X-Raid MINI John Cooper Works Rally autójával méreti meg magát.

 

Michal és Julita Małuszyński is egy Minit állít csatasorba, míg a nevezési lista első számú magyarjai, Lónyai Pál és Csató Attila egy LPR Porsche Macannal vágnak neki a versenynek, további három T1-es párossal. A T3 élén Santiago Navarro és Marc Sola egy Overdrive OT3-ban. A spanyol a legutóbbi hazai viadalán a harmadik helyen zárt, és jól kell szerepelnie, ha szeretné csökkenteni a hátrányát Dania Akeellel, a T3-as tabellát vezető szaúdi versenyzővel szemben. Utóbbi egy RM Sport Mambával nevezett a magyar futamra. Mshari Al-Thefiri és Nasser Al-Kuwari vezeti a T4-es kategóriát 6 ponttal a francia Claude Fournier előtt, a kuvaiti versenyző eddig négy második helyet szerzett. Saleh Al-Saif és Sébastien Delaunay egy BRP Can-Am Maverick XRS-sel nevezett, ahogy Alexandre és Pedro Ré is, akik megnyerték a kategóriájukat a legutóbbi Baja España Aragonon.

 

A motorosok mezőnyében a világkupa-értékelésbe 13 motor- és 6 quadversenyző eredménye számít majd bele – ők vettek részt Várpalotán a papírmunkában, s ők méretik meg magukat pénteken a szuperspeciálon, majd pedig a szombat-vasárnapi szakaszokon.

 

Miközben Michek, a Rodrigues duó és Bühler a végső győzelemre hajt, Konrad Dabrowski (KTM) a juniorok között méreti meg magát. Mathieu Doveze (KTM) az utolsó pillanatban adta le a nevezését a magyar futamra azután, hogy a spanyol Baján a hatodik helyen végzett.

A quad-kategóriában is találunk két szaúdi versenyzőt: Haitham Al-Tuwayjri és Faisal Al-Suwayh a sorozat első és második helyén áll az összetettben.

 

 

A HUNGARIAN BAJA SZÁMOKBAN

 

Össztáv:         

604.97 km

Szelektív szakaszok hossza:

454.75 km

Szelektív szakaszok száma:

7

 

KIEMELT NEVEZŐK

 

Yasir Seaidan/Alexey Kuzmich

MINI John Cooper Works Rally

Yazeed Al Rajhi/Michael Orr

Toyota Hilux Overdrive

Miroslav Zapletal/Marek Sykora

Ford F150 Evo

Krzysztof Hołowczyc/Łukasz Kurzeja

MINI John Cooper Works Rally

Michal Małuszyński/Julita Małuszyński

MINI John Cooper Works Rally

Pál Lónyai/Attila Csató

LPR Porsche Macan

Zdenek Porizek/Pavel Vaculik

Ford F150 Evo

Pedro Dias da Silva/Jose Sa Pires

Ford Ranger EXR Proto

Wlodzimierz Grajek/Szymon Marciniuk

BMW X5

Santiago Navarro/Marc Sola

Overdrive OT3 (T3)

 

Támogatók